De Baere

Ons verhaal

Een mooie kans mag je niet laten liggen. De professionele carrière van Michelle en Alexandre is een aaneenschakeling van mooie opportuniteiten.

Het is van daaruit dat ons verhaal begint. Alexandre is geboren in Canada. Hij groeide op in Brussel, en zette op 18-jarige leeftijd zijn eerste stappen in de bakkerswereld. Dit gebeurde bij de gerenommeerde chef Alain Ducasse. Hij kwam na zijn opleiding patisserie terecht bij De Baere Woluwe– de patisserie waar Rik De Baere in de jaar 90 het mooie weer maakte, waar Alexandre zich specialiseerde in de bakkerij en viennoiserie. Alexandre heeft met zijn creaties trouwens verschillende prijzen gewonnen in België. De beste croissant van België? Staat op zijn naam.

Ook Michelles parcours verliep via De Baere Woluwe. Na een opleiding in Spermalie en De Groene Poorte volgde een specialisatie in hotelpatisserie én een jaar sommelier, In 2017 ging Michelle bij Rik De Baere aan de slag, toen al een gevestigde naam in Knokke-Heist en ver daarbuiten. Daarna volgde een jaar hotel patisserie in een 5 sterrenhotel en een mooie Parijs alsook een ervaring in de iconische patisserie Wittamer op de Zavel in Brussel. In 2019 belandde ze opnieuw bij De Baere Knokke om er te blijven. Haar specialiteit? Patisserie en Confiserie.

Sinds 2019 werken Michelle en Alexandre samen bij De Baere aan het Oosthoekplein in Knokke.

Het was hen van meet af aan duidelijk: van zodra Rik De Baere opvolging zou zoeken, was het aan Michelle en Alexandre om voor de continuïteit te zorgen. En zo geschiedde. 

We heten iedereen dan ook van harte welkom in het huis dat ons bakkers- en patissierhart sneller doet kloppen.